Brande Vandrerhjem

Danhostel Brande - Vandrerhjem med historie!

Danhostel Brande ligger centralt i Brande by, tæt på både tog og indkøbsbutikker ligger Danhostel Brande. Her finder du et nyrenoveret hostel, hvor værterne sørger for skønne værelser og lyse mødelokaler til alle gæster. Dette Danhostel er særligt velbesøgt af familier, der holder af naturen, og kursusudbydere, der kombinerer den indendørs undervisning med forfriskende gåture langs Brande Å.

 

Et Danhostel med en diabeteshistorie
Danhostel Brande har til huse i det gamle Brande Sygehus, der fra 1915 blev drevet af lægen Hans Christian Hagedorn – manden, der senere i livet grundlagde Novo Nordisk. Der var netop her i de gamle lokaler, at Hagedorn, der havde en diabetessyg far, begyndte sit første arbejde med diabetesforskning. I dag, hvor stedet er omdannet til vandrerhjem, er det værternes ambition, at bygningerne påny kan tiltrække spændende mennesker og skabe vækst i byen.

 

Gammel midtjysk by
Byen Brande kan dateres helt tilbage til år 800, hvor man afbrændte skov og hede for at kunne opdyrke jorden. Byen, som dengang kun bestod af en håndfuld gårde og en præstebolig, fik dermed et navn, som har holdt ved lige siden. Går du en tur i byen i dag, finder du stadig minder om byens historiske fortid. Besøg fx den smukke hvidkalkede Brande Kirke fra ca. 1175 og forestil dig de historier, der ville blive fortalt, hvis de gamle vægge kunne tale.

 

Gå ud og gå en tur
Når du nu er i området, så må du ikke gå glip af en tur på Hærvejen, som blev dannet af isen for 15.000 år siden. Gå en dagstur – eller planlæg flere – og oplev på egen hånd, hvordan Jyllands 250 km. lange højderyg fra den tyske grænse til Viborg danner et sammenhængende stisystem. 

 

Danhostel Brande – Moderne midtjysk vandrerhjem med medicinske aner

I Brandes gamle sygehusbygninger har det nyrenoverede Danhostel Brande til huse. Derfor kan det moderne vandrerhjem byde på en unik stemning i hjertet af Jylland.
Med udgangspunkt fra Brande centrum er du tæt på byens handelsliv og messecentret Remisen, mens masser af midtjyske attraktioner ligger inden for kort afstand.
Tag for eksempel en tur i Legoland, ud på Harrild Hede eller ind og se Gorillaerne i Givskud Zoo. Byen byder derudover på masser af natur med gode gå- og cykel- stier, tag en tur forbi "Gormosen", og få lidt forfriskninger med hjem fra Gårdbutikken Månsson, eller besøg Bestseller shelter ved stien omkring "søen der forsvandt"
Alle værelser er udstyret med trådløst internet, restauranten har elitesmiley, og så er værtsparret altid glade for at kunne fortælle historien om bygningernes medicinske aner, der også lagde grundstenen til Novo Nordisk. 

 


De håber at se jer en dag på Danhostel Brande.

 

Del denne side