overblik over marken med grøntsager
Grarupvej 15

7330 Brande

Tlf.: 9718 2221
Del på: 

Axel Månsson A/S – økologiske grøntsager og økologiske æg

Axel Månsson A/S er i dag Danmarks største frilandsgartneri. Virksomheden har over 40 år på bagen, og blev etableret af Axel Månsson da han var 19 år gammel. Igennem hele sin barndom drømte Axel om et liv i naturen omgivet af dyr og i særlig grad høns. Som ganske ung fik han lov af sine forældre til at opdrætte et hold kyllinger i kælderen. Så det er måske ikke nogen tilfældighed, at Axel Månsson i dag har 200.000 økologiske fritgående høner, der om året lægger ca. 52 mio. æg.  

Ud over produktion af økologiske æg dyrker Axel Månsson A/S en lang række grøntsager på ca. 1.600 ha jord. Axel Månsson A/S er i dag Danmarks største producent af en lang række økologiske grønsager, herunder bla.: Icebergsalat, hjertesalat, løg, bladselleri, broccoli, glaskål, grønkål, spidskål, savoykål, rødkål, hvidkål, palmekål, kinakål, fennikel. Se nærmere på hjemmesiden for årets aktuelle sortiment. Hertil kommer en mindre konventionel produktion primært af iceberg, hjertesalat og løg. En del af produktionen eksporteres. Den økologiske produktion udvides hastigt på baggrund af forbrugernes efterspørgsel. Målet for virksomheden er 100% økologisk produktion.

Axel Månsson og Nature Energy har etableret Danmarks største økologiske gård-biogasanlæg. Til biogasanlægget hører en leverandørforening, som tilfører biomasse fra deres respektive produktioner, i supplement til Månssons egen produktion af biomasse, som typisk er hønsegødning, grønsagsaffald, samt kløvergræs. Biogasanlægget er med til at forsyne Brande By og omegnen med naturgas til opvarmning, og den afgassede gødning bruges på markerne, og sikrer en sluttet økologisk cyklus.

 

Følg med i nyheder og aktiviteter på virksomheden på https://www.maanssons.dk/ ​,profil på facebook og Instagram, se historien om Axel Månsson A/S her:

 

 

 

Yderligere info: 

Køb økologiske æg og økologiske grønsager i Gårdbutikken Månsson

Alle gårdens produkter forhandles i Månssons velassorterede gårdbutik. Her kan du også finde et væld af supplerende varer, grønsager, frugt og marmelade, mel og gryn, kød og kødpålæg, is mm. Alt sammen økologisk, fra lokal, dansk produktion.

Du kan betale på en af følgende måder:

  • Kontant
  • Mobilepay

Gårdbutikken Månsson har selvbetjening og har åbent alle årets dage kl. 7-20.

Yderligere info: 

Besøg:

Ja, du er altid velkommen til at rette henvendelse for at lave en aftale om et besøg på virksomheden, og vi har mange besøgende hele året rundt. Det glæder os, at så mange er interesserede i, hvad vi foretager os.​ Et besøg består bla. af en præsentation og en rundvisning, og tager typisk 2 timer med mulighed for selvbragt forplejning eller bestille fra gårdbutikken. Læs mere på deres hjemmeside ​https://www.maanssons.dk/besoeg/

Skoleklasser er særligt velkomne på virksomheden, derfor har Axel Månsson indgået aftale med Landbrug & Fødevarers skolekontaktlandmand, som dermed sikrer at skolerne også kan få supplerende undervisningsmateriale i forbindelse med et besøg. læs mere her

                      

Årligt afholder Axel Månsson A/S Åbent Landbrug, altid den 3. søndag i september, hvor alle er velkomne.