Street Art Brande 2024

 

International Street Art Brande 2024

 

Det var en forrygende festlig oplevelse

 .  Den 29. og 30. juni.

En lang række topprofessionelle, internationale kunstnere indtog byen og udøvede deres kunst i Brandes gader og på enkelte husgavle. De fleste af kunstnerne har professionelle erhverv ved siden af deres kunst. De turnerer som kunstnere i sommersæsonen og udlever deres kreativitet her. Andre har gjort kunsten til deres levevej, og rejser verden rundt for at male og deltage i konkurrencer. Fælles for dem alle er, at de er superdygtige – og nogle af verdens bedste på deres felt.
Mens kunstnere er i gang med at forvandle byens gader til et farvestråelende kunstværk er der ofte mulighed for at deltage i mange andre aktiviteter.

Der har været børnenes egen Street Art, hvor børn under kyndig vejledning kaster sig ud i at prøve kræfter med Street Art-kunsten. På sognegården har der været Ikon værksted, hvor alle gratis kunne lave deres eget ikon, eller nyde en kop kaffe og kage i behagelige omgivelser.

Som gæst får du på en sådan weekend mulighed for at følge processen i kunstværker, som følger 3 forskellige kunstkategorier i. Weekenden afsluttes ved at der kåres en vinder af kunstværkerne.

 

Festivalen tiltrækker hen over sommeren op mod 50.000 mennesker, der kommer for at se og nyde de fantastiske kunstværker. En rigtig populær ting ved arrangementet er, at mange af ”malerierne” er udført som 3D billeder, hvor man kan ”indlægge” sig selv og blive fotograferet som en del af billedet.

 

Brande er jo også kendt som Gavlmaleriernes by, og sammen med Street Art Festivalen er byens samling af gavlmalerier blevet suppleret med nye malerier, så en tur rundt i byen byder på mange kunstneriske oplevelser.

Ud over kunsten er Brande helt sikkert et besøg værd. Vi har mange spændende og anderledes butikker med gode tilbud, og i den hyggelige midtby finder du flere tiltalende spisesteder, og skal I have aktiveret børnene mens I nyder kunsten, har vi tæt på bymidten flot vandland i Brande Hallerne. Lidt længere væk i pæn afstand fra bymidten finder I et af Europas største skaterparadis Urban Street Zone.

Ja, Brande er sandelig et besøg værd, og kan det ikke klares på en dag, har vi også alle former for overnatningsmuligheder.

Inden jeres besøg i Brande kan I også med stor fordel tjekke ​www.visitart.dk, hvor Brande International Street Art er rigtig godt beskrevet, samt program for den kommende festival og kunstnere.

Fotos: Peter Nielsen

 

 

 

 

Del denne side