International Street Art Brande 2022

 

Det blev en fantastisk Street Art weekend i Brande 

En lang række topprofessionelle, internationale kunstnere indtog byen og udøvede deres kunst i Brandes gader og på husgavle. Mens kunstnere var i gang med at forvandle byens gader til et farvestråelende kunstværk, med massser af muligheder for at deltage i de mange andre aktiviteter.

Der har været børnenes egen Street Art, hvor børn under kyndig vejledning kaster sig ud i at prøve kræfter med Street Art-kunsten. På sognegården har der været Ikon værksted, hvor alle gratis kunne lave deres eget ikon, eller nyde en kop kaffe og kage i behagelige omgivelser.
I år var der mange nye tiltag. På Remisen Brande var danske kunstnere i gang med North Side Gallery og indenfor i Remisen var kunstnermarked, livemusik og lørdag aften fællesspisning. Tape-street art workshop kunne også opleves på Remisen.

I midtbyen var der kunsthåndværkerboder og Food Street boder.

Festivalen tiltrak i løbet af weekenden, op imod 15.000 mennesker og hen over sommeren forventes op mod 60.000 mennesker, der kommer for at se og nyde de fantastiske kunstværker. En rigtig populær ting ved arrangementet er, at mange af ”malerierne” er udført som 3D billeder, hvor man kan ”indlægge” sig selv og blive fotograferet som en del af billedet.

 

Brande er jo også kendt som Gavlmaleriernes by, og sammen med Street Art Festivalen er byens samling af gavlmalerier blevet suppleret med nye malerier, så en tur rundt i byen byder på mange kunstneriske oplevelser.

Ud over kunsten er Brande helt sikkert et besøg værd. Vi har mange spændende og anderledes butikker med gode tilbud, og i den hyggelige midtby finder du flere tiltalende spisesteder, og skal I have aktiveret børnene mens I nyder kunsten, har vi tæt på bymidten flot vandland i Brande Hallerne. Lidt længere væk i pæn afstand fra bymidten finder I et af Europas største skaterparadis Urban Street Zone.

Ja, Brande er sandelig et besøg værd, og kan det ikke klares på en dag, har vi også alle former for overnatningsmuligheder.

Inden jeres besøg i Brande kan I også med stor fordel tjekke Forside - Street Art Brande (visitart.dk) hvor Brande International Street Art er bekrevet og kunstnerne præsenteret.

Fotos: Peter Nielsen

 

 

 

 

Del denne side: 

Infobox 1: 

Hvor: Storegade i Brande

Dato: den 25. til den 26. juni 2022