Kalender

Det sker i​ Brande og omegn

Har du et arrangement som skal med, hører vi gerne fra dig på kalender@brande.dk.

I kalenderen nedenfor får du et overblik over de fleste arrangementer der er i Brande, Uhre, Drantum og Blåhøj.

Del denne side

18
juni
2024
Fodslaw
Motion med Fodslaw
Arrangør
Fodslaw Brande

Hvor der intet står, går vi i ca. 1 – 2 timer. Efter gåturene er der om lørdage gratis kaffe og the og efter alle ture kan der købes sodavand og øl.

Samkørsel kontakt Inger-Marie Nielsen, Ikast  2334 1596 formand@fodslawbrande.dk
Svend Jørgensen, Brande  5099 3981 senest 1 dag før turen.

Dato og Tid
-
Sted
Dalgasskolen, Elmealle´2B, 7330 Brande
Pris
0 kr.
18
juni
2024
Fodslaw
Motionstur fra Dalgasskolen
Arrangør
Ikast-Brande Fodslaw

Motionstur med Fodslaw.  Vi går ca 1-2 timer

Dato og Tid
Sted
Dalgasskolen, Elmealle 2, 7330 Brande
23
juni
2024
uhre
Skt. Hans fest i Uhre Naturpark
Arrangør
Uhre Udviklingsråd

Inden længe er det Skt Hans 
Du kan komme og spise med os allerede fra kl 17:00
Tilmelding til spisning på Mobilepay 18308 - skriv antal i tekstfeltet
Ca kl 18 holder Henrik Overgård båltalen 

Dato og Tid
Sted
Uhre Naturpark, Gl. Kærvej 22, 7330 Brande
23
juni
2024
Drantumsommerfest
Skt. Hans aften i Drantum
Arrangør
Drantum Forsamligshus

Sportspladsen i Drantum.  

Dato og Tid
Sted
Sportspladsen, Drantum
25
juni
2024
Cirkus Trapez
Cirkus Trapez
Arrangør
Cirkus Trapez

Velkommen til årets cirkusforestilling "I Drømmenes Verden". Velkommen til en magisk, hyggelig og eventyrlig cirkusforestilling, som indeholder alt det, der kendetegner en god cirkusforestilling med masser af klassiske og moderne elementer.

Dato og Tid
-
-
Sted
Brandelund Fælled, Brandlundvej , 7330 Brande
Pris
170 kr.
26
juni
2024
Cirkus Trapez
Cirkus Trapez
Arrangør
Cirkus Trapez

Velkommen til årets cirkusforestilling "I Drømmenes Verden". Velkommen til en magisk, hyggelig og eventyrlig cirkusforestilling, som indeholder alt det, der kendetegner en god cirkusforestilling med masser af klassiske og moderne elementer.

Dato og Tid
-
-
Sted
Brandelund Fælled, Brandlundvej , 7330 Brande
Pris
170 kr.
28
juni
2024
Fernisering
Fernisering - Ny Kunstgavl
Arrangør
Hotel Dalgas

Kom og vær med til en hyggelig aften, når vi starter Street Art festival med indvielsen af et fantastisk nyt gavlmaleri!

Dato og Tid
Sted
Hotel Dalgas, Storegade 2, 7330 Brande
29
juni
2024
Billedudstilling
Billedudstilling af krigsfotograf, Jacob Steentoft - Street Art i Remisen 2024
Arrangør
RemisenBrande
KOM TIL GRATIS BILLEDUDSTILLING AF KRIGSFOTOGRAF, JACOB STEENTOFT TIL STREET ART I REMISEN 2024
LØRDAG D. 29. JUNI KL. 10 - 18
SØNDAG D. 30. JUNI KL. 10 - 16

OM KRIGSFOTOGRAF, JACOB STEENTOFT

Hvad fik et mageligt luksusdyr til at kvitte de dyre vaner, smide 35 kg og opsøge nogle af de farligste steder i verden med et kamera for øjet?

Det gik stærkt for Jacob Steentoft. Rigtig stærkt. Da han som ganske ung var færdiguddannet reklamefotograf, åbnede han eget atelier. Hans evne for at sælge fik masser af kunder i butikken, og han var blandt de første, der gik fuldt digitalt, dengang i 1990’erne. Da fotofirmaet kørte godt, begyndte det at kede ham. Der var for meget samlebåndsarbejde over det, og digitaliseringens effektivitet fjernede charmen og uforudsigeligheden i mørkekammeret.

Noget nyt skulle til. Han åbnede natklubber flere steder i landet og glemte efterhånden alt om fotografiet. Han solgte sin del af fotofirmaet og begyndte sideløbende med natklubberne at eksperimentere med ejendomsudvikling.

Boede på gods og kørte i dyre biler

Det kørte derudaf. Stor Range Rover, guldur på armen, ture med vennerne i privatfly til Cannes og andre eksotiske steder, bolig på en af fødebyen Horsens’ fineste adresser. Engelsk cottageidyl, der selvfølgelig skulle sættes i stand for et millionbeløb, så det blev helt, som han ønskede det. Jagttrofæerne fra safariturene begyndte at hobe sig op i stuerne, og der var rigeligt med dyrt oksekød og fine vine på bordet – også i hverdagene. Familien manglede ikke noget, men Jacob så de ikke så meget til.

Han klarede finanskrisen med skindet på næsen - men måtte frasælge stort set alt og rykke med familien i mere ydmyge omgivelser for en stund.

Snart var han med venners hjælp tilbage på sporet. En vens tomme gods gav næring til en gammel drøm: Jacob havde altid drømt om at blive godsejer, og nu kunne han blive gods-lejer. Det duftede da af det samme. Der kom gang i ejendomsudviklingen igen, og en ny, lækker bil fandt vej til garagen. Det kørte atter derudaf i overhalingssporet med store bøffer og god vin på bordet.

Alkoholproblem

Men Jacob kedede sig. Selvom han næsten havde fået opfyldt en gammel drøm, var han ikke lykkelig. Rødvinen og øllene blev et middel mod skuffelsen. Han var efterhånden mere på den nærliggende smugkro end hjemme hos familien, og en dag endte det på forudsigelig vis i skilsmisse.

De dårlige vaner førte dog én god ting med sig: Jacob fandt sit kamera frem igen og begyndte at fotografere. Han fotograferede gutterne og miljøet på smugkroen, og billedserien blev hans første fotoarbejde i mere end 12 år. Han fik smag for at observere og portrættere igen – og arbejdet med kameraet fik ham til at genopdage den fotogenre, han ville have valgt fra starten: Pressefotografiet.

Ud i verden – langt fra fortidens trygge liv

Han deltog i en workshop med krigsfotograf Jan Grarup, og oplevelsen tændte en ild i ham. For når Jan kan, kan Jacob også.

Siden har han rejst og fotograferet i Libanon, Sydsudan, Kenya, Indien, Palæstina, Israel, Ukraine, Rwanda, DR Congo, Irak, Tanzania, Cameroon og Centralafrika (CAR). Som oftest med forskellige NGO’er – men også på egen hånd. Han sælger sine kunstfotografier gennem Galleri Arten Asbæk i København og Galleri Hjorth i Horsens.

Det er ikke muligt at portrættere en konflikt med en telelinse, så Jacob er altid med i forreste linje. Han har siddet få meter fra de stenkastende palæstinensere, så dramaet, vreden og sårbarheden kom med på billederne.

Han rejser kun med det mest nødvendige: Rent tøj, kameraer og skudsikker vest. Han har holdt nytårsaften i Palæstina med en Pepsi og en shawarma, mens dalende projektiler fra maskingeværer slog ned som tung regn på metaltaget over hans hoved. Et liv, der er milevidt fra den trygge og luksuriøse tilværelse på et gods, hvor det mest sindsoprivende var at løbe tør for rødvin.

Jacob føler, at han endelig har fundet sin hylde. Han har smidt 35 kg og kvittet de 40 daglige smøger.

Han har fundet ud af, hvad hans begejstring og talent for fotografi skulle bruges til. Han har fundet ud af, hvad hans mission i livet må være.

Nu giver det hele mening. For livet varer ikke ved.

Kom til Street Art i Remisen og se hans billedudstilling i huset.

Dato og Tid
-