Anlægget Ørbæklund

Anlægget Ørbæklund 

Brandes smukke lystanlæg, blev anlagt fra 1921 til 1923. Parken har en flot og ny legeplads til børn og et overdækket bord-bænke sæt med tilhørende grill.
Hele anlægget og legeplads er i dag et dejligt udflugtsmål for byens borgere og turister.  Tag madkurv med og nyd anlæggets smukke natur mens børnene forlyster sig den spændende legeplads.
Anlægget er specielt smuk i maj/juni hvor de store og flotte Rhododendron buske blomstrer. De er meget gamle og mange meter høje høje at børn kan lege skjul inde i planterne.

Anlægget er beliggende helt centralt i Brande med gåafstand til centrum af byen. Der kan parkeres ved, Jens Risom Alle, P. Sabroes Alle eller Ørbækvej. Gennem anlægget går flere smukke stier - bl.a en Hjertesti og Brande-ruten.
 

Brande LystanlægØrbæklundblev anlagt gennem 2 vintre 1921-23 af 10-12 arbejdsløse under ledelse af gartner Petersen, Grindsted og Regner Sørensen, Brande.

Anlægget Ørbæklund var gennem mange år rammen om Brandes begivenheder - grundlovsfesterpolitiske møderfriluftsteaterkoncerter og Sct. Hans aftener.

 

Fotos: Ilse Christensen og Peter Nielsen

Del denne side