Verdens bedste ruller i Brande

DM i aggressive inline trækker mindst tre af verdens største navne til. En af dem er en nykåret dansk verdensmester

Det vrimler med verdensnavne til det åbne, officielle DM i rulleskøjter på ramper, der afvikles i weekenden 1. – 3. marts 2019 i Brande. To guldvindere og en sølvvinder fra det netop overståede verdensmesterskab har allerede meldt deres ankomst. Engelske Joe Atkinson er nyeste navn på listen over atleter.

-Han er en legendarisk kører, som de seneste år har vundet alt, der er værd at vinde. Senest Winterclash, siger Michael Buhl Jonasson fra den arrangerende klub R-A-D og henviser til det uofficielle verdensmesterskab, hvor Joe Atkinson sikrede sig førstepladsen midt i februar i Holland.

Ved samme mesterskab gik andenpladsen i PRO til skotske Dominic Bruce, der også skater i Brande i weekenden. Vinderen af JUNIOR-kategorien til Winterclash – og dermed den uofficielle verdensmester – er dansker: 16-årige Felix Fälling. Han kører mod de voksne i Brande. Og der er mange andre deltagere fra Danmark, Tyskland, Holland og Polen.

-Dansk skating sprudler lige nu. Den nye hal i Brande er værd at rejse for, siger Michael Buhl og tilføjer, at både kvinder og juniorer også møder talstærkt op.

Sporten – der kaldes aggressive rollerblading – er en actionfyldt blanding af vovemod, elegance og fart. Hver kører har sin egen stil. Det fascinerende ved konkurrencerne er, at man kan se kørerne overgå alle forventninger til, hvad man kan gøre med et par rulleskøjter på.

Konkurrencen afvikles i den nybyggede Urban Street Zone, der er en af Nordeuropas største skatehaller og lige nu absolut dynamo for rulleskøjtescenen i landet.

 

Kontakt:

Michael Buhl Jonasson, R-A-D. – 2972 7710

Felix Fälling, kører – 4248 2424

Rune Lyager, Urban Street Zone Brande. – 2068 5649


Del denne side: