Toke - min barndom under - og efter anden verdenskrig

PRESSEMEDDELELSE
TOKE
Min barndom under – og efter anden verdenskrig
Erling Haubjerg
Bogen Toke er en spændende roman, der levende fortæller om drengen Toke, der lever i skyggen af 2. Verdenskrig, som han oplever på nært hold sammen med sin familie og kammeraten Rune.

Rune er noget af en rod, som ynder at gå lige til grænsen af, hvad der er etisk rigtigt, så kamme ratskabet halter lidt ind imellem. Men Toke holder fast i Rune, selv om moderen ikke er så stolt af kammeratskabet.
Toke mister sin far samme nat, ja, i samme time som hans lillebror Eske bliver født. Moderen bestemmer sig for at drive det lille landbrug videre samtidig med, at der nu er tre små børn, der skal tages vare på.
Det hele lykkes, og det skyldtes ikke mindst den dygtige karl Peter, som moderen må ansætte for at komme videre med driften af gården. Karlen bliver forelsket i Tokes mor, men moderen falder ikke for Peter, men finder efter nogle år en ny ven, som hun gifter sig med. Vi følger Toke videre gennem barndommen, hvor han også efter krigens ophør oplever utrolig mange ting.
Toke oplever en skoleforelskelse, som virkelig er alvorlig, og han løber også ind i det, vi i dag kender som mobning.
Toke oplever sammen med sin familie at flytte rundt til fem forskellige steder i det midtjyske omkring Brande, inden barndommen slutter.
Bogen kan købes i enhver boghandel eller på forlaget kahrius.dk 284 sider. Format 15,5 x 23 cm.
Vejl. udsalgspris: 199 kr.
Erling Haubjerg (født den 13. august 1937) dimitterede som lærer fra Herning Seminarium i 1967. Han blev straks derefter ansat som lærer ved Herning Friskole, hvor han underviste i mange år. Hans debutroman Toke, som kommer på gaden i 2016, er ikke det eneste han har skrevet. Gennem en del år skrev han ikke alene en del portrætter af kendte personligheder på sin hjemegn Snejbjerg, men også artikler og portrætter for idrætsorganisationen DGI, hvor han arbejdede både i DGI Hammerum Herred og DGI i Vingsted.
Them-Centret 10 · DK 8653 Them · Tlf. 40 55 70 22 · forlaget@kahrius.dk · www.kahrius.dk
Kahrius


Del denne side: