Bliv frivillig mentor – noget for dig?

Frivillige mentorer har allerede støttet en del unge fra Brande, og således været medvirkende til at gøre en stor forskel i de unges liv.

Som frivillig mentor er du med til at støtte sårbare unge mellem 15 og 29 år, som har svært ved at finde fodfæste på vejen mod uddannelse og job. For at andre unge kan få glæde af ordningen, er der brug for flere frivillige ”hænder”.

Se mere HER.

 

Brug for en mentor?

Er du ung og mangler en neutral voksen at snakke med, har brug for støtte til at komme videre i dit liv, er mentorkorpset en mulighed for dig.

Som sårbar ung kan man have oplevet svigt, skilsmisse, udfordrende skolegang, fysiske eller psykiske problemer, og netværket er ofte spinkelt. Man kan derfor have gavn af en frivillig mentor - en stabil voksen, som opmuntrer og deler ud af sin livserfaring, tid og nærvær.

Erfaringer viser, at frivillig mentorhjælp er med til at skabe en stabil hverdag, og udvikle de unges sociale relationer og kompetencer, så de bedre håndterer hverdagens udfordringer og bliver i stand til at klare uddannelse og job.

 

Flere informationer: www.mentorkorps.ikast-brande.dk

Kontakt Hanne Riber, koordinator for de frivillige mentorer, mobil 3067 0486 eller harib@ikast-brande.dk

 

Del denne side: 

Infobox 1: 

Eksempel 1 - Søren på 28 år:

Søren har gentagne gange forsøgt at tage en uddannelse, men har ikke kunnet gennemføre. Søren er ordblind og har svært ved at rumme mange mennesker på én gang. I skolen blev han mobbet, og hjemme talte man ikke om følelser.

”At have en frivillig mentor har gjort mig mere modig og jeg tør forfølge mine drømme. Jeg ved jeg har opbakning og en der tror på mig”.

Infobox 2: 

Eksempel 2 - Kristina 25 år:

Kristina er enlig mor til Otto på 3 år. Kristina har gennemført 1. år af en HF, men er lige nu ude af uddannelsessystemet. Kristina var 4 år, da forældrene blev skilt. Hun boede på skift hos sin mor og far, som begge har haft flere kærester. Faderen havde et alkoholmisbrug. Kristina kunne godt tænke sig en frivillig mentor, hun kan tale med om voksenting. I fremtiden drømmer Kristina om at starte på en ungdomsuddannelse igen.