Danmarksmesterskaberne i løbehjul

 

Danmarksmesterskaberne i løbehjul Lør 16+17 Marts 2019

 

Skrevet af Inge Langebek Hansen.

 

I weekenden blev der afholdt DM i løbehjul.

Konkurrencen var afholdt af RullesportDanmark, en forening under DIF.

Sporten løbehjul, er en meget ny disciplin indenfor dansk idræt. Samtidig er det én af de hurtigst voksende idrætsgrene i Danmark, sammen med andre typer af rullesport.

I konkurrencen deltog i alt 137 deltagere i katagorierne hhv  Pro, AM, U14 og U11.

Det løb af staben i Urban Street Zone i Brande. USZ har vundet flere priser for bedste forening og kæmpede også blandt top 3 til Årets forening i Danmark. Dette er der ikke noget at sige til, da mere end 20 frivillige hjalp med at afvikle stævnet. Rune Lyager, som er én af de frivillige der var med til at stifte USZ, er meget stolt af at man netop har valgt USZ, til afholdelsen af sådanne store stævner og arbejder på at gøre det til et endnu bedre sted for nutidens unge talenter. ” Jeg har mange planer og drømme for USZ og brugerne af hallen”, siger Rune,- som selv altid har brug al sin fritid på rulleskøjter. Hans børn følger selvfølgelig trop, ligesom mange af de andre frivilliges børn i USZ.

Da løbehjulssporten er forholdsvis ung og indtil nu uorganiseret, og der endnu ikke har været officielle regler og retningslinjer i Dk, er man i Scootkomiteen under Rullesportdk,  i gang med det store arbejde, der ligger i at løfte denne sport, så vi kan skabe bedre rammer og dermed udvikle sporten i Dk og dermed også blive konkurrencedygtige. Derfor måtte man flyve  dommere ind fra hhv England, Norge og Schweiz, for at kunne bedømme og vurdere børnene ud fra de europæiske standarder og bedømme dem enkeltvist, uden i forvejen at have kendskab til nogle af de danske kørere. Når en sådan konkurrence afholdes, bliver man blandt andet vurderet på antal af tricks, sværhedsgrad, komplexitet, originalitet, brug af hele parken og stil.

Scootkomiteen under RullesportDk, er en gruppe af frivillige, der arbejder for at løfte og støtte løbehjulssporten i Danmark og vi har sore ambitioner udtaler ” Inge L Hansen”, som er én af kræfterne bag Scootkomiteen.  

” Jeg er lykkelig over at vi i dag, har været med til at skabe rammerne, for så mange unge mennesker der dyrker deres lidenskab på så højt et niveau” siger Lars-Henrik Engel ( ejer af Scootmekka i Brande og har sit eget team bestående af 12 antal ridere der også har stillet op i DM.) ” Det er med til at udvikle vores unge mennesker i en positiv retning.

I den tid vi lever i, hvor mange af vores unge i dag bruger ekstraordinær tid foran computerskærme og spil, er dette et super godt alternativ. Samtidig tiltrækker denne sport mange, som ikke kan finde sig til rette i den lokale fodboldklub eller gymnastikforening. Løbehjulssporten hører under actionsport og  kendetegnes ved at det er en sport man som udøver selv må udvikle og hente inspiration til. Det er ikke noget man nødvendigvis kan trænes til , men de unge lærer af hinanden på tværs af alder og evner. Det er en solosport, men med en utrolig holdånd og opbakning til hinanden.

 ”Sporten rummer alle typer af personligheder og er et rigtig godt fristed for unge. De venskabsbånd, der knyttes her, er helt uvurderlige og med til at give børnene et fælleskab og også en selvværdsfølelse, man ikke finder mange andre steder i sporten”, siger Bonny O Madsen ( Ejer af Mills i Kbh. Tidligere landsholdsspiller i fodbold og uddannet pædagog)

Én af grundende til at vi har kunne afholde så stor en konkurrence i Dk, er bla grundet støtte fra Rullesport Dk og de rigtig mange sponsorer der har støttet det, siger Frederik Giese ( ejer af Scootworld i Hellerup) Dette er vi utrolig taknemmelige for. Også Scooterfar Morten supplerer ”Dette er for mig og min søn en livsstil, som rækker langt ud over det at gå til noget. Den værdi som dette skaber og de bånd der dannes på tværs af hele Dk, gør at jeg med glæder lægger så mange frivillige kræfter i dette. ( Scooterfar Morten er Scootkomiteens talerør hos Rullesportdanmark og uden ham, har det slet ikke været muligt at afvikle den praktiske del af konkurrencen.

 

Vinderne af årets DMi deres katagori  i år blev :

 U11: Christian Høj

U14: Albert Maack

AM: Bastian lindharth Pedersen

Pro: Hjalte Langebek Hansen alias ”Happyhjalte”, 14 år gammel

 


Del denne side: