Det er NU kære Branditter.  Kom og støt vores fælles projekt
Infomationsmøde om projektet Brande Vandrerhjem og det Gamle Sygehus
d. 20.8. fra kl. 15-20 i Pakhuset på Stationsvej

Vi har fuld fart på at tegne støttebeviser og sponsoraftaler 

Vi skal kunne præsentere en stor lokal og folkelig opbakning og et beløb til forfald 1.10. til overtagelsen.

Vi håber rigtig meget at mange af jer, private,  såvel som firmaer vil støtte os i vores projekt.  STØT PROJEKTET med at indsætte et beløb på kontonr. 7621-1178298
Kom til infomødet og hør om projektet, stil os spørgsmål, se tegningerne m.m

Projektet

Brande har i en årrække været velsignet med internationale borgere, der er kommet som ansatte til Brandes store virksomheder. I byen har vi længe haft et ønske om at skabe et sted, der kunne muliggøre en interaktion og integration mellem tilflyttere, expats, Brande-borgerne og turister.

VISION

Vi ønsker at bruge denne unikke mulighed for at skabe et fællesstræde i hjertet af det gamle sygehus. Tanken er at huset skal danne rammen om en omvendt integration. Huset skal både fortælle Brandes helt særlige egnshistorie, skabe et naturligt rum for interaktion mellem expats, spouses, indpendlere og borgere i byen. Vi ønsker at skabe et værested for byens mange expats og spouses, hvor de kan møde hinanden og møde byens borgere. Huset kan forene borgernes behov for forenings-møde og aktivitetsrum og samtidig understøtte virksomhedernes behov ved at tilbyde midlertidig boligtilbud til internationale medarbejdere og tilbyde turister et overnatnings-  ogoplevelsessted.

MÅL

At skabe Brandes Borgerhus hvor fællesskabet og forståelse for hinanden er det fornemmeste mål – på lige fod med åbne døre og arme til vores Internationale borgere, expats og spouses .

  • At skabe et miljø der bygger bro mellem byen, tilflytterne og turister
  • At omdanne ”Det gamle sygehus” til et Borgerhus
  • At skabe et fællesrum, hvor borgerne, expats og turister indbydes i​ fællesskabet
  • At danne en lounge – en kæmpe dagligstue - i hjertet af huset Her skal historierne fortælles, igennem historien finder vi forståelse og accept for hinanden
  • At tilbyde de mange foreninger i Brande, lokaler til at afholde deres små og store møder​. Hvor vi integrerer egnens og virksomhedernes historier i de forskellige​ rum.
  • At tilbyde attraktive overnatningsmuligheder for turister og botilbud til den danske og udenlandske arbejdskraft der kommer til byen

Det gamle Sygehus skal være BORGERNES HUS

Vi ønsker et interaktionshus og en levende egnsfortælling i Borgernes Hus, hvor vi byder velkommen til expats, borgerne og turisterne i husets dagligstue.  Vi ser også gerne Turistkontoret flyttes hertil.

Dagligstuen  – hvor alle byens borgere, expats, spouses og vandrerhjemsgæster/turister er velkommen til at opholde sig. Drikke en kop kaffe. Læse i en avis. Arbejde på sin computer. Snakke og sladre med hinanden. De mange foreninger i Brande tilbydes lokalerne til deres bestyrelsesmøder, møder og generalforsamlinger. Der er så meget historie i og om Brande. Disse historier vil vi gerne fortælle i Borgernes Hus. Vi tænker at de mange rum i huset får sin egen historie at fortælle. Vi skal f.eks. fortælle om Det gamle Sygehus. Vandrerhjemmet. Bonus/Siemens. Brandtex. Martensens fabrik.  BioMar. Bestseller. Sødal Design. Gavlmalerier og meget mere.  Der skal laves et lille kunsthjørne i Det gamle Sygehus, hvor kunstnere fra byen (eller udefra) kan udøve sin kunst.  Der kan være skiftende  kunstudstillinger. Dagligstuen bliver omdrejningspunktet/hjertet/sjælen i huset

1salen i BORGERNES HUS skal være målrettet til expats. Siemens og Bestseller har mange medarbejdere eller studerende som arbejder i firmaet i en afmålt tidsperiode. Det vil være et fint tilbud med gode muligheder for at skabe et liv uden for sit arbejdsfelt i dagligstuen eller deltage i andre ting, der foregår i huset. Første salen kan også tjene som bolig for kunstnere som gæster byen f.eks. i forbindelse med Street Art eller vores nye fantastiske SKATE BOARD deltagere i diverse mesterskaber.

VANDRERHJEMMET skal bevares. Vandrerhjemsbygningen ned mod åen er i fin stand og vi ønsker at bevare vandrerhjemsdriften. Der har tidligere været op mod 14.000 årlige overnatninger på vandrerhjemmet og det vil være en katastrofe for byen, handelslivet, erhvervslivet og kommunen, hvis ikke dette kan fortsætte.
Projektgruppen ønsker via en selvejende institution en overdragelse af bygningerne fra kommunen og vil videre-forpagte driften af vandrerhjemmet til et ”måske i forvejen” - spisested i Brande.  Forpagtningsafgiften danner grundlag for driften af Borgerhuset.

Vi bygger det hele sammen. Der foreligger et forslag om, at de tre bygninger bygges sammen med en glasgang og der yderligere opføres i to plan.   I forbindelse med glasgangen eller glasarealet, som kommer til at udgøre et fantastisk rum, tillægges der yderligere 15 værelser til vandrerhjemmet.

Arbejdsgruppen bag projektet
Dina Blomstrand, dina.blomstrand@hotmail.com
​Anja Norn, Ilse Christensen og Lotte Stoltenborg

 

Del denne side: