Besøgsven i Brande

Vi spritter, går med mundbind, holder afstand og håber på, at der snart er en vaccine klar. De fleste er ved at være godt trætte af corona og de begrænsninger, det lægger ind over vores liv. En af konsekvenserne er, at mange kommer til at sidde alene.
De fleste møder og aktiviteter er fortsat lukket ned og vi opfordres til kun at ses med en snæver kreds. Men det betyder, at nogle – især ældre – kommer til at sidde mange timer alene. Som en ældre mand udtalte i en avis for nogle dage siden, så havde han ikke regnet med, at det, han ville komme til at dø af, var kedsomhed!
Men med håndsprit og afstand kan det godt lade sig gøre at gå på besøg. Denne lille artikel skal hermed være en opfordring til at være opmærksom på dem, der sidder alene derhjemme. Om det så er naboen eller en ældre bekendt. Især i den mørke tid op mod jul vil et telefonopkald eller et besøg helt sikkert være velkomment.
Røde Kors har også en besøgstjeneste. Lige nu er der 16 personer, der hver uge får besøg. Men der er flere, der gerne vil have en besøgsven. Nogle holder sig måske tilbage, fordi de ikke har lyst til at forpligte sig for meget med en fast aftale. Men faktisk er det at være besøgsvenner jo noget, der er til glæde for begge parter og som kan give anledning til meget hyggeligt samvær og gode samtaler.
Anne Dolmer, som er præst i Brande, overtog i sensommeren Røde Kors besøgstjenesten efter Hanne Madsbjerg. Røde Kors skal være neutral i forhold til tro, så hun finder det vigtigt at skelne mellem ”de to kasketter” som henh. præst og frivillig i Røde Kors – men samtidig er der en naturlig synergieffekt i forhold til at opbygge et netværk af besøgsvenner og besøgsmodtagere i Brande.
Man er meget velkommen til at kontakte Anne Dolmer på mob. 29622901 – både hvis man gerne vil have besøg og hvis man gerne vil høre mere om at være besøgsven.
Bliv besøgsven i Brande
Del denne side: